Také jste jednou z tisíců českých žen, které každoročně spěchají s pečením perníčků už v listopadu, a napjatě čekáte, jestli do Vánoc změknou? Už nemusíte! S naším receptem budete mít hotovo za pár chvil a bez starostí.
Ingredience:
- 500g hladké mouky
- 300g cukru krupice (příp. třtinového)
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce rumu
- 50g másla
- 3 vejce
- prášek do perníku
- perníkové koření
Všechny ingredience na vále smícháme a rukama vypracujeme těsto, které dáme do lednice na 30 minut odležet. Vyválíme plát hrubý asi 4mm a vykrajujeme perníčky. Pokládáme na pečící papír a při 180ºC pečeme asi 15 min. Po vychladnutí zdobíme polevou z 1 bílku a 150-200g cukru moučka.
Jakmile poleva zaschne, jsou perníčky ihned připraveny k uždibováni, což jistě ocení zejména vaši nejmenší.