NETVRDNOUCÍ PERNÍČKY (MEDOVNÍKY)

Také jste jednou z tisíců českých žen, které každoročně spěchají s pečením perníčků už v listopadu, a napjatě čekáte, jestli do Vánoc změknou? Už nemusíte! S naším receptem budete mít hotovo za pár chvil a bez starostí.

Ingredience:

  • 500g hladké mouky
  • 300g cukru krupice (příp. třtinového)
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
  • 50g másla
  • 3 vejce
  • prášek do perníku
  • perníkové koření

Všechny ingredience na vále smícháme a rukama vypracujeme těsto, které dáme do lednice na 30 minut odležet. Vyválíme plát hrubý asi 4mm a vykrajujeme perníčky. Pokládáme na pečící papír a při 180ºC pečeme asi 15 min. Po vychladnutí zdobíme polevou z 1 bílku a 150-200g cukru moučka.

Jakmile poleva zaschne, jsou perníčky ihned připraveny k uždibováni, což jistě ocení zejména vaši nejmenší.


Autor: Redakce

Článek už byl 8x doporučen na Facebooku, doporuč jej i ty. Doporuč článek svým přátelům na Facebooku

BezvaZena.cz